onsdag 2 juli 2008

Vad skiljer vetenskapsmännen från prästerna?

I dagar där okunskap beträffande vetenskapliga frågor råder, är det inte förbryllande att man läser artiklar som denna. Hos kreationisterna finns inte bara okunskap utan en stor misstro mot vetenskapsmän, verkar som att kreationisterna har missförstått vetenskapens principer ihuvudtaget?

Metoden metodologisk naturalism är ett metodologiskt antagande där observerade händelser inom naturen förklaras - endast - med naturliga orsaker, och man antar inte existensen eller förnekar det övernaturliga.

Givetvis är det rationellt att från metodologisk naturalism gå över till det som kallas metafysisk naturalism där man har uppfattningen att allt som existerar är naturen och att världen existerar oberoende av oss. Allt verkar vara så.

Dagen då allt (mycket viktiga frågor har redan blivit besvarade, såsom frågan om olika arters uppkomst) kan förklaras genom metodologisk naturalism uppstår frågan, om en teistisk Gud, en Gud som ständigt ingriper och styr sin skapelse (en gud som kreationisterna tror på) inte syns till ihuvudtaget, varför skulle han då finnas?

Inga kommentarer: