lördag 26 juli 2008

Zelda: Twilight princess

Äntligen har jag fått spela det senaste Zelda till konsollen Wii och jag måste säga att jag är nöjd. Detta spel är så bra att det - för sig själv - gör Nintendo Wii värd att köpa.

Som i de tidigare Zelda spelen är man en ung man vid namn Link och man skall rädda riket Hyrule från ondskan. Jag hade dock inte anat att Hyrule skulle vara så stort i Twilight Princess. Det finns otroligt många platser att besöka och massor av extra uppdrag utöver det man måste göra för att nå slutet av spelet. Det finns knappt någonting negativt - utöver ett par enstaka saker - att ta upp.

Tyvärr är bossarna i detta spel - förrutom en, givetvis den sista - inte alls speciellt svåra. De må ha ett fantastiskt utseende men att ta kål på dem är mer eller mindre en barnlek. Ingen av karaktärerna talar med en riktig röst och Link verkar inte ha någonting alls att säga under hela spelet. Musiken känns ganska tam med, hade varit betydligt bättre med musik spelad av en riktig orkester istället för att det skall finnas en "midivibe" över allt.

För att sätta betyg:

Grafik: 10 av 10
Kontroll: 10 av 10
Musik: 7 av 10
Story: 10 av 10

Överlag:
9,8 av 10

Inga kommentarer: