söndag 28 december 2008

Klimathysterin - ett verkligt dödande hot

Artikel i Svd beträffande stormar och deras antal

Med några års period utav total klimathysteri verkar saker och ting bättra sig, kanske är det lågkonjukturen eller så är det ett naturligt antiklimax för miljö"vännerna" som håller på att ta form. Förändringar i klimatet är inte en farlig fiende för människan som anpassar sig till sin omgivning, men en klimathysteri som kan få många att överge konsumtion (den allt så hatade konsumtionen) och fokuset på människan är en ännu större sådan. Med lägre tillväxt blir spädbarnsdödligheten större, arbetslösheten större och fattigdomen blir med detta ännu större.

Många ser ett långsiktigt klimathot som ett enormt hot emot människan men överger vi tillväxt pg.a detta och gör likt primitivisterna föreslår, överger en modern civilisation, så blir en total utrotning av jordens liv oundviklig. Inom 5 miljarder år beräknas solen bli en röd jätte och livet på denna planet blir en omöjlighet. Detta såvida inte människan eller någon annan intelligent livsform har nått ett stadie där en verklig kolonisering utav andra rymdområden blir möjlig. Detta hot ser inte många med allvar utan betraktar klimathysterin som något betydligt värre, trots att även de absolut värsta scenarion som målas upp utav de som stödjer hysterin inte nödvändigtvis innebär död åt allt liv. Faktum är att det värsta en extrem uppvärmning kan innebära är att det blir en hel del svårare att klara sig, men som vi alla vet så är marknaden oerhört snabb på åtgärder av olika slag.

På en ännu längre skala räcker det inte endast med en hög teknologi utan det krävs även någon form av extrem intelligens, det kanske inte räcker med att vara en typ 3 civilisation utan en övergång till en nästan ren form av intelligens. Universum är inte ett alltför vänligt ställe att befinna sig i även om det just nu inte ser ut så med ögonen mot jorden.

Inga kommentarer: